Várcsárda

Történelmi Lovasjátékok

Időpont(ok):
2019. 01. 01 - 2019. 07. 13. (szerdai napokon, szombati napokon), 2019. 07. 14 - 2019. 08. 20. (keddi napokon, szerdai napokon, pénteki napokon, szombati napokon), 2019. 08. 21 - 2019. 12. 31. (szerdai napokon, pénteki napokon)

Extra lovagi torna időpontok!
- 2019.január 21. - 15.00
- 2019.január 28. - 15.00

Kedves Vendégeink!

2019. február 2-án, szombaton a történelmi lovgi torna bemutató és a középkori lakoma ELMARAD!
Megértésüket köszönjük!

Légy részese a Várkapitányok mindennapi életének, less be a lovagi tornák világába!

A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Vár lábánál, a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként Mongol Lovaskaszkadőr Bemutatóval, Spanyollovas Karusszel és Ügyességi Fegyverbemutatóval valamint Lovas és Gyalogos Bajvívással fűszerezett Lovagi Tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túl szereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben (vagy létszámtól függően a Várcsárdában) fogyaszthatják el Vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú Középkori Lakomát.

A program menete:

A műsor nyitányaként mongol lovaskaszkadőr, majd egy spanyollovas karusszel bemutatóval kápráztatjuk el Önöket. Várkapitány Urunk andalúz lovainak könnyed mozdulatai a zenével harmóniában páratlan látványt és élményt nyújtanak, amelyet egy rövid fegyverbemutató után, a Lovagi Torna bemutatónk követ. Az arénában gyalogos bajvívóink mérik össze erejüket, és lovagjaink lovas párviadalon mérettetik meg magukat.

A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítettük, így az ügyességi fegyverbemutató - íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás - gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.

A programot követi a középkori lakoma. A lakoma ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket, ahol az étkezés a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik.

A program ára:

Történelmi lovasjátékok bemutató:
felnőtt belépőjegy: 2.500,-Ft/fő/alkalom
gyermek/diák/nyugdíjas belépőjegy: 1.000,-Ft/fő/alkalom

Történelmi Lovasjátékok középkori lakomával: 7.000,- Ft/fő/alkalom
menü: aperitif (pálinka), pogácsa, középkori leves, kemencében sült libacomb vagy malac- és kacsasült, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További választható menüváltozatok csoportok részére (min.15 fő) előre történő rendelés esetén (2 nap):

Történelmi Lovasjátékok főúri lakomával: 8.000,- Ft/fő/alkalom
menü: pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb vagy kacsa- és malacsült, ropogósra sült csülök, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges királyi lakomával: 9.000,- Ft/fő/alkalom
menü:  pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb vagy kacsa-és malacsült, ropogósra sült csülök, sült oldalas párolt gyümölcsökkel, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz

Gyermekárak:

  • 0-2 éves korig: ingyenes (ha kér vacsorát ebben az esetben is 2.000Ft/fő/alkalom)
  • 2-6 éves kor között: 2.000Ft/fő/alkalom
  • 6-12 éves kor között: 4.000Ft/fő/alkalom

Nagyobb létszám esetén a program időpontjaiban és árainkban rugalmasak vagyunk, kérje személyre szabott árajánlatunkat: program@hotelkapitany.hu

Vissza a Programokhoz
Történelmi Lovasjátékok

Programnaptár